Varovanje podatkov

Politika zasebnosti

V Društvu DNK (v nadaljevanju »ponudnik«), si želimo, da se ob obisku spletne trgovine www.dna-me.eu (v nadaljevanju »spletna stran«) počutite varno in udobno. Zdi se nam izredno pomembno, da vam zagotovimo možnost in pravico, da sami odločate o uporabi svojih podatkov. Namen politike zasebnosti je seznanitev kupcev ali obiskovalcev spletne strani z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani ponudnika.

V nadaljevanju vas obveščamo o vrsti in obsegu ter načinu obdelave vaših osebnih podatkov. Politiko zasebnosti lahko kadarkoli spremenimo ali dopolnimo brez predhodnega obvestila ali opozorila. Z uporabo spletne strani po spremembi ali dopolnitvi soglašate s spremembami in dopolnitvami.

Vse naše aktivnosti in obdelava podatkov je v skladu z evropsko zakonodajo (Splošna uredba EU o varstvu podatkov ali GDPR) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (ZVOP-1, ZEPT in ZEKom-1). Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami in podatki, ki jih ponudnik dobi od vas, kadar obiščete spletno stran.

1. Splošno o obdelavi podatkov

Upravljalec osebnih podatkov je Društvo DNK, Kersnikova 17, 3000 Celje

Z odpiranjem in uporabo spletne strani, se med vašo napravo in strežnikom izmenjujejo različne informacije in podatki, med katerimi lahko gre tudi za osebne podatke po Splošni uredbi EU. V nadaljevanju vam predstavljamo izmenjavo podatkov in natančno definiramo uporabo, interes in razloge. Programska oprema za obdelavo podatkov in orodja za trženje, ki jih uporabljamo, so popolnoma skladna s Splošno uredbo EU, tako da so vaši podatki varni.

Spletna stran je dosegljiva na HTTPS varnem protokolu, ki zagotavlja šifrirano povezavo in izmenjavo podatkov, prav tako so naši strežniki posodobljeni na najnovejše različice, kar povečuje stopnjo varnosti.

2. Osebni podatki in obdelava

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Ponudnik, skladno z nameni, ki so opredeljeni v nadaljevanju politike zasebnosti, zbira naslednje osebne podatke:

  • Osnovni podatki o uporabniku, ki se zbirajo le v primeru oddaje naročila v spletni trgovini (ime, priimek, naslov prebivališča)

  • Podatki o uporabnikovih nakupih in izdanih računih

  • Podatki iz prostovoljno izpolnjenih obrazcev iz strani uporabnikov

  • IP naslov naprave

  • Datum in čas dostopa

  • URL naslov spletne strani in napotitveni URL (kanal in kampanja – način pridobitve obiskovalca oziroma vir, preko katerega je obiskovalec prišel na spletno stran)

  • Čas zadrževanja na spletni strani, število in URL-ji obiskanih strani ter skupni čas obiska

  • Vrsta brskalnika, ki ga uporabljate in uporabljen operacijski sistem

Ponudnik ne zbira in ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen kadar mu vi omogočite ali v to privolite ali za to obstaja zakonska podlaga in ima ponudnik za obdelavo zakonit interes.

3. Obdelava podatkov na podlagi zakona ali pogodbenega odnosa

Nakup v spletni trgovini

V primeru, ko gre za sklenitev in izvajanje pogodbe s ponudnikom (v primeru nakupa v spletni trgovini), morate zagotoviti osebne podatke za namene sklepanja pogodbe. Obdelava naročila v spletni trgovini namreč ni mogoča brez posredovanja osebnih podatkov. Za izpolnitev pogodbe tako obstaja zakonit interes ponudnika v skladu s 6. členom GDPR.

Pošiljanje promocijskih sporočil

V skladu z 2. odstavkom 158. člena ZEKom-1, vam ponudnik lahko pošilja elektronska sporočila o prodajnih akcijah ali novostih na vaš elektronski naslov, ki ste ga navedli ob vašem naročilu, ali pa ste se z njim prijavili v pojavnem okencu na spletni strani ter s tem izrekli soglasje za prejemanje promocijskih sporočil. Vašega elektronskega naslova ponudnik ne posreduje tretji osebi pod nobenim pogojem, prav tako pa imate vedno možnost se odjaviti od prejemanja promocijskih sporočil s klikom na povezavo v samem sporočilu. Vašo odločitev ponudnik vedno spoštuje in odjava poteka na avtomatiziran način ter začne veljati takoj.

4. Obdelava osebnih podatkov na podlagi zakonitega interesa

V skladu z GDPR, lahko ponudnik podatke obdeluje tudi na podlagi zakonitega interesa. Ponudnik si vedno prizadeva, da nad temi interesi vedno prevladajo pravice in svoboščine posameznika oziroma obiskovalca spletne strani. V kolikor ne želite obdelave podatkov oziroma želite izbris ali prekinitev obdelave, nam lahko to sporočite preko elektronske pošte na info@slowgie.com

Splošna statistična obdelava

Za namene optimizacije spletne strani, spremljanja pravilnega delovanja spletna strani, analize prodaje, ponovnih nakupov in obnašanja kupcev ter za namene poslovne optimizacije in merjenje poslovne učinkovitosti, uporabljamo orodje za analitiko Google Analytics. Z orodjem spremljamo prodajo po prodajnih kanalih, koliko kupcev opravlja ponovne nakupe ter v kakšni količini in vrednosti, spremljamo odzive na oglaševalske kampanje ter splošne statistične podatke o obisku. Uporabljamo anonimizacijo IP naslova, tako da vaš IP naslov ni nikoli posredovan. Po tem, ko vaš IP naslov postane anonimen, ugotovitev vaše osebe več ni mogoča, tako da Google Analytics nikakor ne more povezati vaše naprave z drugimi Googlovimi podatki.

Dostop do zgodovine naročil in drugih podatkov

Ob vašem klicu ali elektronskem sporočilu, lahko zaposleni pri ponudniku, v kolikor jim podate vaše osebne podatke ali številko računa oziroma naročila, dostopajo do vaše zgodovine naročil in osebnih podatkov. Na podlagi dostopa vam lahko tako ponudijo boljšo storitev in ponudbo ter efektivno rešitev morebitnih reklamacij.

Prilagojeno komuniciranje z obstoječimi in potencialnimi kupci

Prilagojeno komuniciranje (preko e-pošte, obvestil v brskalniku ali družbenih omrežij) uporabljamo za predstavitev ustrezne ponudbe, pošiljanje popustov in drugih vsebin, ki bi vam lahko bile zanimive na podlagi vaših preteklih interakcij z našo spletno stranjo. Za opravljanje tovrstnega komuniciranja uporabljamo vaše demografske podatke (spol, starost in lokacija), zgodovino nakupov (kupljeni izdelki, število nakupov), odzive in oglede izdelkov (odprtje sporočil, kliki na povezave) ter obravnavanje obnašanja in klikanje po spletni strani, ki lahko sproži pošiljanje prilagojenih sporočil.

Pri uporabi prilagojenega komuniciranja nikoli ne ustvarjamo uporabniških profilov, prav tako vas ne profiliramo in se ne posvečamo vašim osebnim podatkom, temveč le izvajamo obdelavo na podlagi večjih skupin, kar onemogoča določljivost vas kot posameznika.

Uporaba Facebook oglaševalskega orodja »Custom Audience«

V podjetju uporabljamo tudi storitev Facebook Custom Audience in sicer v sklopu prilagojenega komuniciranja, omenjenega v prejšnji točki. Storitev izvajamo na podlagi zakonitega interesa ali pa v sklopu pridobljenega soglasja iz vaše strani. Facebook Custom Audience deluje tako, da vaš email naslov, ki ste ga vnesli v procesu nakupa ali s prostovoljnim vnosom, naložimo na Facebook in ga slednji poveže v svoji bazi z vašim Facebook profilom, v kolikor le ta obstaja. Nato vas Facebook doda na seznam prilagojenih občinstev oziroma t.i. Custom Audience in nam omogoči, da na ta način prikazujemo prilagojene oglase.

5. Obdelava osebnih podatkov na podlagi soglasja

Ponudnik lahko obdeluje in zbira vaše osebne podatke, če za to podate soglasje, za namene preverjanja in zagotovitve, da dostopate in uporabljate vaš spletni račun, ki ste ga ustvarili z registracijo na spletni strani, ter za pošiljanje promocijskih sporočil in drugih vsebin preko elektronske pošte, kadar za to ni druge zakonske podlage in ste za to podali izrecno soglasje. Prav tako lahko ponudnik obdeluje in zbira vaše osebne podatke za druge namene, vendar samo v primeru, da ste o teh namenih bili natančno obveščeni in ste podali tudi izrecno soglasje.

V kolikor ne želite obdelave podatkov oziroma želite izbris ali prekinitev obdelave, nam lahko to sporočite preko elektronske pošte na info@slowgie.com

Profiliranje potencialnih in obstoječih kupcev na podlagi izrecnega soglasja

Na podlagi podanega soglasja, lahko ponudnik izvaja napredno prilagojeno komuniciranje preko različnih marketinških kanalov. S tem vam lahko predstavimo najboljše ponudbe, prilagojene za vas, ki temeljijo na podlagi vaših demografskih podatkov, zgodovini vaših nakupov, obnašanju na spletni strani ter na podlagi vaših odzivov in klikov na spletni strani. Na podlagi podanega soglasja in osebnih podatkov lahko tako ustvarimo uporabniški profil in na podlagi tega serviramo najboljše in personalizirane ponudbe.

6. Uporaba kontaktnega obrazca

Z uporabo kontaktnega obrazca na spletni strani, se vaši podatki (vsebina besedila in vaš elektronski naslov) pošljejo na naš poštni strežnik, ki je v lasti podjetja Google. Omenjene podatke hranimo izključno za namene korespondence in jih ne posredujemo tretjim osebam, niti jih ne uporabljamo v marketinške namene.

7. Oddaja naročila v spletni trgovini

Z oddajo naročila v spletni trgovini se na strežnik zapišejo naslednji podatki:

  • IP naslov naprave ter datum in čas naročila

  • Vaš elektronski naslov in telefonska številka, v kolikor ste jo vnesli

  • Vaše ime, priimek in naslov plačnika ter morebiten naslov za dostavo, v kolikor se razlikuje od naslova plačnika

  • Davčna številka podjetja in naziv podjetja, v kolikor ste te podatke vnesli

  • Izdelki, ki ste jih naročili in način plačila ter dostave

V kolikor ste izbrali plačilo s kreditno kartico ali plačilo s PayPal, naša spletna stran nikoli ne shrani ali na kakršen koli način poseduje podatkov o plačilnih karticah ali podatkov za dostop do plačilnih procesorjev, ki niso v naši lasti.

Naš strežnik ob obdelavi naročila vaše podatke prenese v računovodski program, ki je v lasti slovenskega podjetja in ustreza standardom, ki jih zahteva Splošna uredba EU. Prav tako vaše podatke prenesemo tudi v program Pošte Slovenije d.o.o., saj je to potrebno za obdelavo in pošiljanje izdelkov na vaš naslov.

8. Piškotki

Na spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku in uporabi spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do (osebnih) podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik vam s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter uporabniku bolj prijazno in osebno prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje.

Piškotki opravljajo številne funkcije – omogočajo sledenje obiska spletnih strani, omogočajo različne kampanje in popuste, preko piškotkov pa se shranjujejo tudi informacije o tem, ali ste naročnik novic in drugih posodobitev in če ste upravičeni do določenih popustov ali ugodnosti.

Piškotki, ki jih uporabljamo so:

Naziv/Čas

_ga 2 leti

_gid seja

_ab 2 leti

_landing_page seja

_orig_referrer seja

_secure_session_id seja

_shopify_fs 2 leti

_shopify_y 2 leti

_y 2 leti

checkout_token 1 leto

cookieconsent_status 1 leto

order seja

previous_checkout_token 1 leto

secure_customer_sig 20 let

storefront_digest 2 leti

tracked_start_checkout 1 leto

Pogoji uporabe

Načela poslovanja

www.dna.me.eu  (v nadaljevanju "stran, strani, portalu") vam ponuja vse storitve, izdelke, in informacije na tej strani pod pogojem, da se brezpogojno strinjate z vsemi pogoji uporabe in obvestili navedenimi tukaj.

Z obiskom naše strani in/ali nakupom izdelka z naše stani  koristite naše storitve in se s tem zavezujete ter strinjate s pogoji uporabe navedenimi tukaj in vsemi dodatnimi pogoji dostopnimi preko "hyperlink" povezave. Vsi pogoji uporabe navedeni tukaj se navezujejo na vse obiskovalce strani www.slowgie.com, vključno z in brez omejitve na obiskovalce, ki so brskalci, prodajalci, kupci, trgovci in / ali obiskovalci, ki prispevajo k vsebini strani.

Prosimo preberite pogoje uporabe pazljivo preden začnete uporabljati našo stran in storitve. Z obiskom naše strani soglašate s temi pogoji uporabe. Če se ne strinjate s pogoji uporabe navedenimi tukaj ne morate dostopati na našo spletno stran ali storitve.

Vse nove storitve, funkcije in orodja dodane na spletno stran so prav tako vezane na pogoje uporabe navedene tukaj. Aktualna in veljavna različica pogojev uporabe je vedno dostopna in v pogled tukaj. Pridržujemo si pravico, da posodobimo, spremenimo ali zamenjamo del ali celotne pogoje uporabe po svoji potrebi z posodobitvijo in / ali spremembami na spletni strani. Dolžnost obiskovalca je, da preveri te pogoje uporabe za morebitne spremembe. Vaša nadaljnja uporaba te strani in storitev, ki jih ponuja, po posodobitvi pogojev uporabe pomeni, da se s spremembami in posodobitvami strinjate.

1. Pogoji spletne trgovine

Prejemnik in /ali  kupec morata biti stari 18 let ali več. Če obstaja kakršen koli dvom, ne uporabljajte naše storitve. Ne smete uporabljati naših izdelkov za kakršenkoli nezakonit ali nepooblaščen namen, prav tako pa ne smete pri uporabi storitve kršiti zakonov v vaši jurisdikciji (vključno z zakoni o avtorskih pravicah, vendar ne omejeno nanje). Prizadevali si bomo, da bodo vaše informacije o naročilu anonimne, vendar ne bomo odgovorni, če prejemnik v kakršnih koli okoliščinah pridobi podatke o naročilu. Preberite in se seznanite s pogoji in našim pravilnikom o zasebnosti. Če obstaja kakršen koli dvom, ne uporabljajte naše storitve. Ne smete posredovati nobenih črvov ali virusov ali nobene kode destruktivne narave. Kršitev ali kršitev katerega koli od pogojev bo imela za posledico takojšnjo ukinitev vaših storitev.

2. Splošni pogoji

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli zavrnemo storitev iz kakršnegakoli razloga.

Razumete, da se lahko vaša vsebina (brez podatkov o kreditni kartici) prenese nešifrirano in vključuje (a) prenose prek različnih omrežij; In (b) spremembe, ki se prilagodijo tehničnim zahtevam povezovalnih omrežij ali naprav. Informacije o kreditni kartici so vedno šifrirane med prenosom prek omrežij.

Strinjate se, da ne boste reproducirali, podvojili, kopirali, prodali, preprodali ali izkoriščali katerega koli dela storitve, uporabe storitve ali dostopa do storitve ali katerega koli stika na spletnem mestu, prek katerega se storitev izvaja, brez izrecnega pisnega dovoljenja .

Naslovi, uporabljeni v tem sporazumu, so vključeni samo za udobje in ne bodo omejevali ali kako drugače vplivali na te pogoje.

3. Točnost, popolnost in ravnanje z informacijami

Nismo odgovorni, če informacije, ki so na voljo na tej spletni strani, niso točne, popolne ali aktualne.  Gradivo na tej spletni strani je na voljo le za splošne informacije in se ne sme uporabljati kot edina podlaga za sprejemanje odločitev, ne da bi se posvetovali s primarnimi, natančnejšimi, popolnejšimi ali bolj pravočasnimi viri informacij. Vsako zanašanje na gradivo na tej spletni strani je na lastno odgovornost.

Ta stran lahko vsebuje nekatere zgodovinske podatke. Ni nujno, da so zgodovinske informacije aktualne in so na voljo samo za vašo referenco. Pridržujemo si pravico, da kadarkoli spremenimo vsebino tega spletnega mesta, vendar nismo zadolženi, da spremenimo kakršne koli informacije na naši spletni strani. Strinjate se, da je vaša odgovornost spremljati spremembe na naši spletni strani.

4. Spremembe storitev in cen

Cene naših izdelkov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Pridržujemo si pravico, da kadar koli spreminjamo ali prekinemo storitev (ali kateri koli del ali vsebino) brez predhodnega obvestila. Vam ali katerikoli tretji osebi nismo odgovorni za kakršno koli spremembo, spremembo cene, začasno ukinitev ali ukinitev storitve.

5. Proizvodi ali storitve

Nekateri izdelki ali storitve so na voljo izključno na spletu preko naše spletne strani. Ti izdelki ali storitve imajo lahko omejene količine in so predmet vračila ali zamenjave samo v skladu z našim pravilnikom o vračanju.  Prizadevali smo si čim bolj natančno prikazati barve in slike naših izdelkov, ki se pojavljajo v trgovini. Ne moremo zagotoviti, da bo zaslon vašega računalniškega monitorja vse barve prikazal točno.

Glede vračil nas prosim kontaktirajte na info@slowgie.com.

Pridržujemo si pravico, vendar nismo dolžni, da omejimo prodajo naših izdelkov ali storitev na katero koli osebo, geografsko regijo ali jurisdikcijo. To pravico lahko uveljavljamo za vsak primer posebej. Pridržujemo si pravico omejiti količino izdelkov ali storitev, ki jih ponujamo. Vsi opisi proizvodov ali cen izdelkov se lahko spremenijo kadarkoli brez predhodnega obvestila, po lastni presoji. Pridržujemo si pravico do prekinemo prodajo katerega koli izdelka, kadarkoli. Vsaka ponudba za kateri koli izdelek ali storitev na tej spletni strani je nična, če je prekinjena.

Ne jamčimo, da bo kakovost vseh izdelkov, storitev, informacij ali drugega gradiva, kupljenega ali pridobljenega od vas, ustrezala vašim pričakovanjem ali da bodo popravljene morebitne napake v storitvi.

6. Točnost obveščanja in obračuna

Pridržujemo si pravico zavrniti kakršenkoli naročilo, ki ga opravite pri nas. Po lastni presoji lahko omejimo ali prekličemo kupljene količine na osebo, na gospodinjstvo ali na naročilo.

Te omejitve lahko vključujejo naročila, ki jih dajejo iste ali isti račun stranke, ista kreditna kartica in / ali naročila, ki uporabljajo isti naslov za obračun in / ali dostavo. V primeru, da spremenimo ali prekličemo naročilo, vas lahko poskušamo obvestiti preko navedene elektronske pošte in / ali na naslov za izstavitev računa ali telefonsko številko, ki je bila zagotovljena ob izdaji naročila. Pridržujemo si pravico omejiti ali prepovedati naročila, ki so po naši izključni presoji prodajalci ali distributerji.

Soglašate, da boste zagotovili aktualne, popolne in natančne podatke o nakupu in računu za vse nakupe v naši trgovini. Strinjate se, da boste takoj posodobili svoj račun in druge podatke, vključno z vašim e-poštnim naslovom in številkami kreditnih kartic ter datumi poteka veljavnosti, da bomo lahko dokončali transakcije in se obrnili na Vas po potrebi.

7. Neobvezna orodja

Lahko vam zagotovimo dostop do orodij tretjih oseb, nad katerimi ne spremljamo niti nimamo nobenega nadzora ali vnosa. Potrjujete in se strinjate, da zagotavljamo dostop do takih orodij "kot je" in "kot je na voljo" brez kakršnih koli jamstev, predstavitev ali kakršnih koli pogojev in brez kakršnega koli potrdila.  Nimamo nobene odgovornosti, ki bi izhajala iz vaše uporabe opcijskih orodij tretjih oseb ali se nanašala na njih. Vsaka uporaba izbirnih orodij, ki so na voljo na spletnem mestu, je v celoti na lastno odgovornost in po lastni presoji, zato morate zagotoviti, da ste seznanjeni s pogoji, na podlagi katerih orodja zagotavljajo ustrezni tretje osebni ponudniki.

V prihodnosti lahko tudi na spletnem mestu ponudimo nove storitve in / ali funkcije (vključno z novimi orodji in viri). Za te nove funkcije in / ali storitve tudi v ti pogoji uporabe.

8. Povezave tretje osebnih strank

Nekatere vsebine, izdelki in storitve, ki so na voljo preko naše strani, lahko vsebujejo materiale tretjih oseb. Povezave tretjih oseb na tej strani vas lahko usmerijo na spletne strani tretjih oseb, ki niso povezane z nami. Nismo odgovorni za preučevanje ali ocenjevanje vsebine ali točnosti in ne jamčimo in ne bomo imeli nobene odgovornosti ali odgovornosti za materiale ali spletne strani tretjih oseb ali za katere koli druge materiale, izdelke ali storitve tretjih oseb.

Nismo odgovorni za škodo ali škodo, povezano z nakupom ali uporabo blaga, storitev, virov, vsebine ali kakršnih koli drugih transakcij, izvedenih v zvezi s katero koli spletno stranjo tretjih oseb. Previdno preglejte pravilnike in prakse tretje osebe in se prepričajte, da jih poznate, preden začnete s katero koli transakcijo. Pritožbe, trditve, skrbi ali vprašanja o izdelkih tretjih oseb je treba usmeriti na tretje osebe.

9. Pripombe uporabnikov, pogovori in drugi dopisi

Če na zahtevo pošljete določene konkretne prispevke (na primer prispevke za tekmovanja) ali brez zahteve od nas pošljete kreativne ideje, predloge, predloge, načrte ali druge materiale, bodisi na spletu, po elektronski pošti, po pošti ali drugače (Skupaj, »pripombe«) se strinjate, da bomo lahko kadarkoli brez omejitev, urejali, kopirali, objavljali, distribuirali, prevajali in drugače uporabljali kakršne koli pripombe, ki nam jih posredujete. Za posredovane pripombe ne bomo imeli nobenih obveznosti (1), da ohranjamo vse pripombe v zaupnosti; (2) plačati nadomestilo za vse pripombe; ali (3) odgovoriti na vse pripombe.

Lahko, vendar nimamo nobene obveznosti, da spremljamo, urejamo ali odstranjujemo vsebine, ki jih po lastni presoji določimo kot nezakonite, žaljive, grozljive, obrekovane, obrekljive, pornografske, obscene ali drugače sporne in kršijo intelektualno lastnino katere koli stranke ali te pogoje uporabe. Strinjate se, da vaši komentarji ne bodo kršili nobene pravice tretjih oseb, vključno z avtorskimi pravicami, blagovnimi znamkami, zasebnostjo, osebnostjo ali drugo osebno ali lastniško pravico.

Nadalje se strinjate, da vaši komentarji ne bodo vsebovali vodoravnega ali drugačnega nezakonitega, zlorabnega ali obscenega gradiva ali pa bi vsebovali računalniški virus ali drugo zlonamerno programsko opremo, ki bi lahko na kakršen koli način vplivala na delovanje storitve ali katere koli sorodne spletne strani. Ne smete uporabljati lažnega e-poštnega naslova, se pretvarjati, da ste nekdo drug, ali kako drugače zavajati nas ali tretje osebe glede izvora katerih koli komentarjev. Vi ste izključno odgovorni za vse komentarje, ki jih naredite, in njihovo natančnost. Za nobene komentarje, ki ste jih objavili vi ali katera koli tretja oseba, ne prevzemamo nobene odgovornosti.

10. Napake, nepravilnosti in opustitve

Občasno lahko obstajajo podatki na naši spletni strani ali v storitvi, ki vsebujejo tipografske napake, netočnosti ali opustitve, ki se lahko nanašajo na opise izdelkov, oblikovanje cen, promocije, ponudbe, stroške dostave izdelka, čas dostave in razpoložljivost. Pridržujemo si pravico popraviti morebitne napake, netočnosti ali opustitve ter spremeniti ali posodobiti informacije ali preklicati naročila, če so kakršne koli informacije v storitvi ali na kateri koli povezani spletni strani kadar koli brez predhodnega obvestila netočne (tudi po predložitvi naročila).

Ne prevzemamo nobene obveznosti, da posodobimo, spremenimo ali pojasnimo informacije v storitvi ali na kateri koli povezani spletni strani, vključno in brez omejitev, s podatki o cenah, razen v skladu z zakonom. Ni nam treba določiti nobenega določenega datuma posodobitve ali osvežitve, ki se uporablja v storitvi ali na kateri koli povezani spletni strani, da so bili vsi podatki v storitvi ali na kateri koli povezani spletni strani spremenjeni ali posodobljeni.

11. Prepovedana uporaba

Poleg drugih prepovedi, kot je določeno v Pogojih uporabe, vam prepovedujete uporabo spletnega mesta ali njegove vsebine: (A) za kakršen koli nezakonit namen; (B) za zahtevati, da drugi izvajajo ali sodelujejo pri kakršnih koli nezakonitih dejanjih; (C) kršitev mednarodnih ali državnih predpisov, pravil, zakonov ali lokalnih odlokov; (D) kršiti naše pravice intelektualne lastnine ali pravice intelektualne lastnine drugih; (E) nadlegovati, zlorabljati, žaliti, poškodovati, obrekovati, ovirati, ustrahovati ali diskriminirati na podlagi spola, spolne usmerjenosti, vere, etnične pripadnosti, rase, starosti, narodnega porekla ali invalidnosti; (F) predložiti napačne ali zavajajoče podatke; (G) nalagati ali prenašati viruse ali katero koli drugo vrsto zlonamerne kode, ki se bo ali se lahko uporablja na kakršen koli način, ki bo vplival na funkcionalnost ali delovanje storitve ali katere koli sorodne spletne strani, drugih spletnih strani ali interneta; (H) zbirati ali spremljati osebne podatke drugih; (I) za neželeno pošto, phish, pharm, pretext, pajkanje ali strganje; (J) za kakršen koli nespodoben ali nemoralen namen; Ali (k) ovirati ali zaobiti varnostne značilnosti storitve ali katere koli sorodne spletne strani, drugih spletnih mest ali interneta. Pridržujemo si pravico, da prekinemo vašo uporabo storitve ali katere koli sorodne spletne strani, ki krši katero koli prepovedano uporabo.

12. Garancije in omejitev odgovornosti

Ne zagotavljamo, predstavljamo ali jamčimo, da bo vaša uporaba naše storitve neprekinjena, pravočasna, varna ali brez napak. Ne jamčimo, da bodo rezultati, ki se lahko pridobijo pri uporabi storitve, točni ali zanesljivi. Strinjate se, da lahko občasno odstranimo storitev za nedoločen čas ali kadarkoli prekinemo storitev, brez predhodnega obvestila. Izrecno se strinjate, da je vaša uporaba ali nezmožnost uporabe storitve vaša odgovornost. Storitev in vsi izdelki in storitve, ki so vam bili posredovani preko storitve, so (razen, kot jih izrecno navajajo) zagotovljeni "kot je" in "kot je na voljo" za vašo uporabo, brez kakršnih koli zagotovil, jamstev ali kakršnih koli pogojev, bodisi izrecnih vključno z vsemi implicitnimi jamstvi ali pogoji prodajnosti, prodajne kakovosti, primernosti za določen namen, trajnosti, naslova in nekršitve.

V nobenem primeru ne bodo www.slowgie.com, naši direktorji, uradniki, zaposleni, podružnice, zastopniki, izvajalci, pripravniki, dobavitelji, ponudniki storitev ali dajalci licence bili odgovorni za kakršno koli škodo, izgubo, terjatev ali kakršne koli neposredne, posredne, naključne, kaznovalne, posebne  ali kakršne koli posledične škode, vključno z izgubo dobička, izgubljenim prihodkom, izgubljenim prihrankom, izgubo podatkov, zamenjavami ali kakršnimi koli podobnimi odškodninami, bodisi s pogodbo, odškodnino (vključno z malomarnostjo), strogo odgovornostjo ali drugače, brez omejitev od uporabe katere koli storitve ali vseh izdelkov, ki so bili nabavljeni s to storitvijo, ali za kakršne koli druge terjatve, povezane z vašo uporabo storitve ali katerega koli izdelka, vključno z, vendar ne omejeno na, kakršne koli napake ali opustitev katerekoli vsebine, ali kakršno koli izgubo ali škodo, nastalo zaradi uporabe storitve ali katere koli vsebine (ali izdelka), objavljene, posredovane ali kako drugače na voljo preko storitve, tudi če so obveščeni o njihovih možnostih. Ker nekatere države ali jurisdikcije ne dovoljujejo izključitve ali omejitve odgovornosti za posledično ali naključno škodo, je v teh državah ali jurisdikcijah naša odgovornost omejena na največji obseg, ki ga dopušča zakon.

13. Odškodnina

Soglašate, da bodo www.dna-me.eu, hčerinske družbe, podružnice, partnerji, uradniki, direktorji, zastopniki, izvajalci, dajalci licence, ponudniki storitev, podizvajalci, dobavitelji, pripravniki in zaposleni, neškodljivi od kakršnih koli zahtevkov ali zahtev, vključno z razumnimi odvetniškimi odškodninami, ki jih je vložila katera koli tretja oseba zaradi kršitve teh pogojev storitve ali dokumentov, ki jih vsebujejo, ali zaradi kršitve katerega koli zakona ali pravic tretje osebe.

14. Določbe pogojev

Če je katera koli določba teh pogojev storitve ugotovljena kot nezakonita, nična ali neizvršljiva, je takšna določba kljub temu izvršljiva v največji meri, ki jo dovoljuje veljavna zakonodaja, in se neizvršljivi del šteje za ločen od teh pogojev uporabe. Takšna določitev ne vpliva na veljavnost in izvršljivost drugih in preostalih določb.

15. Prekinitev

Obveznosti in obveznosti strank, ki so nastale pred datumom prenehanja, obdržijo veljavnost za vse namene. Ti pogoji uporabe so veljavni, razen če in dokler jih ne prekinete vi ali mi. Te pogoje uporabe lahko kadar koli prekinete, tako da nas obvestite, da ne želite več uporabljati naših storitev ali kadar prenehate uporabljati naše spletno mesto. Če v naši lastni presoji ne uspete ali če sumimo, da niste uspeli izpolnjevati katerega koli pogoja ali določila teh pogojev uporabe, lahko to pogodbo kadar koli odpovemo brez predhodnega obvestila in boste ostali odgovorni za vse zapadle zneske vključno z datumom prenehanja; in / ali zato vam lahko zanikamo dostop do naših storitev (ali katerega koli dela).

16. Celotni pogoji

Neupoštevanje katere koli pravice ali določbe teh pogojev uporabe ne pomeni odpovedi take pravice ali določila. Ti pogoji storitve in vse politike ali pravila delovanja, ki jih objavljamo na tej spletni strani ali v povezavi s storitvijo, predstavljajo celoten sporazum in razumevanje med vami in nami ter urejajo vašo uporabo storitve, nadomeščajo vse predhodne ali sočasne sporazume, sporočila in predloge, bodisi ustno ali pisno, med vami in nami (vključno, vendar ne omejeno na, katere predhodne različice pogojev storitve). Vsaka nejasnost pri razlagi teh pogojev storitve se ne razlaga proti pogodbeniku, ki pripravlja osnutek.

Izjava o piškotkih

Piškotki

Na spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku in uporabi spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do (osebnih) podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik vam s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter uporabniku bolj prijazno in osebno prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje.

Piškotki opravljajo številne funkcije – omogočajo sledenje obiska spletnih strani, omogočajo različne kampanje in popuste, preko piškotkov pa se shranjujejo tudi informacije o tem, ali ste naročnik novic in drugih posodobitev in če ste upravičeni do določenih popustov ali ugodnosti.

Piškotki, ki jih uporabljamo so:

Naziv Čas

_ga2 leti

_gidseja

_ab2 leti

_landing_pageseja

_orig_referrer seja

_secure_session_idseja

_shopify_fs2 leti

_shopify_y2 leti

_y2 leti

checkout_token1 leto

cookieconsent_status1 leto

orderseja

previous_checkout_token1 leto

secure_customer_sig20 let

storefront_digest2 leti

tracked_start_checkout1 leto


Kako izklopiti piškotke v svojem brskalniku?

Internet Explorer:

  1. Kliknite na gumb »Orodja« in nato »Internetne možnosti«.

  2. Kliknite na jeziček »Zasebnost« in nato pod »Nastavitve« premaknite drsnik na vrh, da blokira vse piškotke, ali pa na vrh, da dopusti – omogoči vse piškotke,

  3. Nato kliknite »V redu«.

  • Blokiranje piškotkov lahko prepreči, da se nekatere spletne strani prikažejo pravilno.

Google Chrome:

  1. Kliknite na ikono s tremi črticami v vrstici brskalnika.

  2. Izberite »Nastavitve«.

  3. Kliknite na pod zavihek »Prikaži dodatne nastavitve«.

  4. Kliknite na »Nastavitve vsebine« v razdelki »Zasebnost«

  5. V zavihku »Piškotki« v pogovornem oknu »Nastavitve vsebine«, ki se pojavi:

  6. Obkljukajte »Blokiraj piškotke in podatke drugih spletnih mest«

  7. Lahko pa po želji dodate izjeme piškotkov »Upravljanje izjem«.

Mozilla Firefox:

  1. Na vrhu okna Firefox kliknite na gumb Firefox (gumb Meni), nato kliknite na »Možnosti«.

  2. Izberite »Ploščo zasebnosti« (Privacy panel)

  3. Nastavite Firefox: naj uporablja posebne nastavitve za zgodovino.

  4. Obkljukajte »Sprejemi« piškotke s strani, da omogočite piškotke ali pa odkljukajte, da se onemogočijo.

  5. Kliknite »V redu«, da zaprete okno »Možnosti«.

Safari:

  1. Pojdite na Safari spustni meni.

  2. Izberite »Nastavitve« (Preferences).

  3. Pojdite na zavihek »Varnost«.

  4. Pod »Sprejmi piškotke«, nastavite tako, da sprejmete, zavrnete ali selektivno sprejmete piškotke.

Društvo za zdravje in kvaliteto življenja DNK

Kersnikova 17,

3000 Celje 

kontakt@dna-me.eu

+386 51 605 388

"Naš cilj je zagotoviti, da bi vsi na svetu lahko imeli dostop do podatkov o svojih genih na napravi povezani z internetom, jih delili s svojim zdravnikom in preventivno ukrepali."

  • Facebook