NUTRIGENETIKA 

KONCEPT PREHRANE IN FIZIČNE AKTIVNOSTI V POVEZAVI Z DNK

Želite prilagoditi svojo prehrano lastnim potrebam? Želite optimizirati svoje zdravje in zmanjšati tveganje za najrazličnejše bolezni? Kakšen je vaš življenjski stil? Zavedamo se dejstva, da je dandanes težko usklajevati vse službene in družinske obveznosti, hkrati pa se prehranjevati redno in zdravo in v svoj vsakdan vključevati še telesno aktivnost.

Iz tedna v teden pričnemo tako zanemarjati določene stvari. V prvi vrsti običajno zanemarjamo sebe.

Nutrigenetika lahko v veliki meri pripomore k reševanju tega problema. Napredek v znanosti nam je jasno pokazal, da sta prehrana in genetika močno povezana in da nas vrste motenj in bolezni vodijo v nezdravo in neuravnovešeno prehrano.

Nutrigenetika odgovarja na vsa vprašanja. Težave s prekomerno telesno težo, kako deluje naš imunski sistem, ali smo nagnjeni k določenim motnjam in hudim boleznim, vse je zabeleženo v genih, ki jih podedujemo od svojih staršev.

Če se organizem slabo odzove na določena živila in telesno aktivnost, pomeni, da ima eden izmed genov odgovornih za metabolizem na sebi mutacijo. S pomočjo nutricističnih  raziskav je tako mogoče ugotoviti stopnjo tveganja za razvoj določene bolezni in pripraviti bolj podrobna priporočila o prehrani posameznika, ki temeljijo na njegovem genetskem zapisu.

Nutrigenetika je namenjena vsem starostim, testi pa se lahko izvedejo tako na novorojenčkih kot kasneje v življenju. Glede na vrsto genetskih dejavnikov pridobimo celostno sliko naših potreb po določenem živilu in telesni vadbi. Vse, kar potrebujemo, je le vzorec sline, ki ga dobimo z brisom iz vaše ustne votline.

S pomočjo moderne tehnologije, laboratorijev, testov in novih znanj lahko imamo boljši vpliv in pomagamo preprečevati bolezni, ki grozijo našemu telesu, le te pa so posledica hitrih sprememb v našem načinu življenja.

Ko bolje spoznate svojo genetsko osnovo, se vam odpira nova možnost da izboljšate kakovost življenja, kondicijo in zdravje.

Društvo za zdravje in kvaliteto življenja DNK

Kersnikova 17,

3000 Celje 

kontakt@dna-me.eu

+386 51 605 388

"Naš cilj je zagotoviti, da bi vsi na svetu lahko imeli dostop do podatkov o svojih genih na napravi povezani z internetom, jih delili s svojim zdravnikom in preventivno ukrepali."

  • Facebook