Besedilo je napisano v sodelovanju z

PARACELZUS medicinskim centrom

Hiperbarična komora in kisikova terapija

Januar 28, 2020

Hiperbarična komora ali kisikova komora (HBOT) omogoča kisikovo terapijo in je prava izbira, ko imamo v telesu prenizko raven kisika. Ste vedeli, da kar 90 odstotkov svoje dnevne energije pridobimo s kisikom, ostalo pa s hrano in vodo. Kadar se zgodi, da v telesu nimamo dovolj kisika in tega ne popravimo, se začnejo procesi, ki vodijo do obolenj, kot so okužbe ter odmiranje tkiva ali celo do obojega sočasno.

Želite izboljšati splošno počutje?

Če ste dnevno izpostavljeni visokim delovnim naporom in stresu ali visokim psihičnim obremenitvam, vam zagotovo priporočamo hiperbarično kisikovo terapijo. Izboljšajte svojo storilnost, odpravite utrujenost in preprečite morebitne bolezni, ki jih prinaša intenzivno delo in sodobni način življenja.

Kisikova terapija v hiperbarični komori ugodno vpliva na razpoloženje, zmanjšuje stres, povečuje koncentracijo pri umskih aktivnostih in povečuje fizične sposobnosti ter vzdržljivost. Klinično je dokazano, da zagotavlja boljši imunski sistem, hitrejšo celično obnovo in deluje kot uspešna terapija proti staranju in stresu.

Ob nakupu DNK analize v mesecu februarju prejmete darilo v vrednosti 59€. Bon za 1- urno HIPERBARIČNO terapijo v medicinskem centru Paracelzus.

Sta vam pomembni lepota in sprostitev?

Kisik je osnovni element, ki nas ohranja pri življenju, a kljub temu so naša telesa v njegovem pomanjkanju. Hiperbarična kisikova terapija poveča nivo kisika in energije v telesu ter ugodno učinkuje na telo in kožo.

Koža postane bolj voljna, elastična in odpornejša na zunanje vplive. Terapija zavira procese staranja celic in pomaga pri odpravljanju celulita, različnih brazgotin in drugih sprememb na koži. Prav tako se s hiperbarično kisikovo terapijo izboljša telesna drža, ki je posledica prisilne drže in pomanjkanja telesne aktivnosti.

Stavite na šport in vzdržljivost?

Hiperbarična kisikova terapija zmanjšuje napetost in utrujenost v mišicah, krepi vezi, ugodno vpliva na prožnost mišic in gibljivost sklepov. Treningi so nedvomno velika obremenitev za telo, ki za svoje delovanje potrebuje tudi počitek.

Hiperbarična kisikova terapija pospeši izločanje odpadnih produktov, kot je mlečna kislina, ki povzroča mišično napetost.  S tem terapija odpravlja utrujenost po napornih treningih in vas naredi sveže. Hiperbarična terapija s kisikom poveča odzivnost imunskega sistema in sposobnost regeneracije. Primerna je za rekreativne in vrhunske športnike.

Zakaj je kisik tako pomemben?

Kakšen je občutek v hiperbarični komori?

Kakšne izboljšave lahko pričekujem? 

Odgovore na številna vprašanja lahko poiščete na spodnji povezavi

https://paracelzus.si/storitve/hiperbaricna-kisikova-terapija

Za Online naročanje, kliknite tukaj:

https://paracelzus.si/online-narocanje

Društvo za zdravje in kvaliteto življenja DNK

Kersnikova 17,

3000 Celje 

kontakt@dna-me.eu

+386 51 605 388

"Naš cilj je zagotoviti, da bi vsi na svetu lahko imeli dostop do podatkov o svojih genih na napravi povezani z internetom, jih delili s svojim zdravnikom in preventivno ukrepali."

  • Facebook