Blog

3Mq5AQQUPD35XnpBUnM5hS-320-80.jpg
you-x-ventures-0K7GgiA8lVE-unsplash.jpg

Bolezen z najbolj usodno prognozo Pojavnost raka trebušne slinavke ki se najpogosteje pojavi po 60. letu starosti, v Evropi narašča.Slovenija spada med države z največjo pojavnostjo raka pankreasa.

O samem DNK testu sem vedela vse kar je bilo potrebno, da me je prepričalo v odločitev, da ga opravim. V moji družini, po očetovi strani je bilo že kar nekaj smrti zaradi rakavih obolenj. In to je bil tudi glavni razlog, zaradi katerega sem se odločila za DNK test.

image.axd_.jpeg
Eye

Celice raka matrničnega vratu rastejo počasi in se lahko razvijejo v 5 letih, kar daje bolnikom možnost, da ga odkrijejo zgodaj. Težava je v tem, da običajno ne daje nobenih simptomov v zgodnji fazi. Če ženska ne hodi na redne ginekološke preglede (vsaj enkrat na leto), je skoraj nemogoče postaviti pravočasno diagnozo.

Hiperbarična komora ali kisikova komora (HBOT) omogoča kisikovo terapijo in je prava izbira, ko imamo v telesu prenizko raven kisika. Ste vedeli, da kar 90 odstotkov svoje dnevne energije pridobimo s kisikom, ostalo pa s hrano in vodo.

Katarakta je zameglitev naravne leče v očesu, ki postopoma napreduje in vodi v izgubo vida v napredni fazi. Napredovanja bolezni ni mogoče preprečiti z zdravili. Popolna ozdravitev pa je mogoča z operacijo. Kdaj je pacient oprimeren za operacijo, pa je odvisno od tega, koliko katarakta ogroža življenjske aktivnosti.

appointment-book-blur-care-40568.jpg

Ko gre za dnk testiranja, kot zdravnik najprej pomislim na uporabnost celotne “zadeve”.  Ali imam kot posameznik kakršnekoli korist oz. prednosti zaradi tega, ali bomo...

motivation-depression-anxiety.jpg

Odvisnost od alkohola je svojevrstna in huda bolezen. Ne samo, da je dolgotrajna in pušča mnogotere posledice, ampak predvsem dolgo traja, preden se je bolnik zave in je sposoben o njej razmišljati na način, ki bi mu omogočil, da se z njo spopade.

online-marketing-hIgeoQjS_iE-unsplash.jp

V primeru da zbolim z boleznijo, ki sem jo omenil in to odkrijem pravočasno s preventivnimi pregledi, bo to samo zaradi DNK testa. Prej nisem o tem niti pomislil.

national-cancer-institute-1fvqUP-xaYQ-un

Evropski svet nam je v sodelovanju z Evropskim društvom za humano genetiko podal preprost priročnik, ki vsebuje splošne informacije o genetskih testih, vključno z njihovimi značilnosti in potencialni pomen njihovih rezultatov.

cancer-389921_1920.jpg
tim-marshall-cAtzHUz7Z8g-unsplash.jpg

Več bolnikov preživi srčni infarkt, vendar imajo pogosto trajne posledice - ker je srce nepovratno poškodovano. Telo ima v vsakem trenutku svoje matične celice, ki se sprostijo takoj, ko se poškodba pojavi, vendar to ni dovolj za...

blue-ribbon-3778232_1920.jpg

Besedilo je napisal:

 Boban Pauković - prehranski svetovalec

69342092_2549583335149861_39633186230066

Le 50 let po odkritju strukture DNK so ekipe iz Združenih držav in Združenega kraljestva preslikale vse gene, vsebovane v nas. Zdaj bi projekt, znan kot Projekt Človeški genom, lahko zdravil vso človeško trpljenje. Mogoče bi bilo ozdraviti večje število bolezni, tudi raki bi postali stvar preteklosti. Vendar ali je to res mogoče ?

Ne glede na priljubljena prepričanja o tem, da je lahko kava škodlijva našemu telesu, obstajajo znanstveni dokazi, da se je zmerno uživanje prav te v mnogih situacijah izkazalo za zdravju koristno.

Super Health Food

Želite prilagoditi svojo prehrano lastnim potrebam? Želite optimizirati svoje zdravje in zmanjšati tveganje za najrazličnejše bolezni? Kakšen je vaš življenjski stil?

Debelost je ozdravljiva, kronična in prevladujoča motnja, za katero je značilna prekomerna količina maščobnega tkiva. Debelost je sama po sebi ...

Društvo za zdravje in kvaliteto življenja DNK

Kersnikova 17,

3000 Celje 

kontakt@dna-me.eu

+386 51 605 388

"Naš cilj je zagotoviti, da bi vsi na svetu lahko imeli dostop do podatkov o svojih genih na napravi povezani z internetom, jih delili s svojim zdravnikom in preventivno ukrepali."

  • Facebook